Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (φύλλο πίτας)

Ένας πολύ σημαντικός τομέας της πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του λαού μας.Τα ήθη είναι οι αντιλήψεις, «οι άγραφοι νόμοι» κάθε κοινωνίας, ενώ τα έθιμα είναι οι πράξεις με τις οποίες εκφράζονται οι αντιλήψεις αυτές.Η λέξη "παράδοση" προέρχεται όπως είναι γνωστό από το ρήμα "παραδίδω". Ελληνική δε παράδοση ονομάζουμε όλα εκείνα τα θεμελιώδη, τα αιώνια πολιτιστικά στοιχεία και τις ηθικές αξίες που παραδόθηκαν από την μιά γενιά στην άλλη ως γνήσια, ως αυθεντικά ελληνικά γνωρίσματα. 
Η Ελληνική παράδοση αποτελεί μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, που πρέπει όλοι οι Έλληνες να την γνωρίσουμε βαθύτερα ώστε να εμπνεόμαστε και να οδηγούμεθα από αυτήν. Έτσι έχοντας την ως βάση και αφετηρία θα μπορούμε να διαμορφώσουμε πιο σωστά τη σύγχρονη ζωή μας. Έτσι θα δημιουργήσουμε ως Έθνος προχωρώντας σταθερά και σίγουρα το μέλλον του τόπου μας χωρίς να χάσουμε την ταυτότητα μας, την ελληνικότητα μας.



Οι κοινωνίες που αδιαφορουν για την εθνική  παραδοση και δεν νοιαζονται για την δικαιοσύνη ,οικογένεια  ,θρησκεία  αξιοκρατία δεν ΄εχουν όραμα και ηθικές αναστολές.
Δίνουν αξία στην κοινωνική προβολή και αδιαφορούν για την κοινωνική συνοχή,
εξισώνουν τους πάντες και τα πάντα προς τα κάτω.
 Η αντιπάθεια των πολιτικών στις παραδόσεις έχει σοβαρότατες συνέπεις  για το έθνος και τον πολιτισμό, και δεν μπορεί να αναχαιτήσει την ηθική παρακμή.
Η έλλειψη συλογικής μνήμης έχει σοβαρότατες συνέπειες για το έθνος και τον πολιτισμό.

Είναι εθνικό έγκλημα, είναι αφροσύνη, είναι αγνωμοσύνη να θεωρούμε αναχρονισμό και οπισθοδρόμηση τον σεβασμό στις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις.

 Αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν φυλή, σαν Έθνος και να παραμείνουμε Έ λ λ η ν ε ς, πρέπει να κρατιώμαστε γερά από τις ρίζες της φυλής μας και από αυτές να αντλούμε δύναμη, έμπνευση και κυρίως πίστη στα ιδανικά μας. Η Ελληνική μας παράδοση πρέπει να είναι η αλάνθαστη πυξίδα μας, ο απαραίτητος οδηγός στην ατομική και κυρίως στην εθνική μας ζωή.
Λ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου