Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ


Ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ (λιλίκα αρνάκη)
Ο μηδενιστής λέει ναι στη μάχη για ζωή και όχι στη μάχη για να μην πεθάνει.
Το σπουδαιότερο αγαθό γι αυτόν είναι η ασφάλεια και όχι η ελευθερία.
Δέχεται ως μοναδική αξία το άτομο απαλλαγμένο απο κάθε είδους περιορισμό ,ποτέ όμως δεν παραδίνεται στις αξίες,γιατί δεν αφήνει να τον ορίσουν. 
Δεν θυσιάζει το συμφέρον του για χάρη τους, ίσα ίσα τις χρησιμοποιεί , για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.
Βλέπει τον κόσμο και τους ανθρώπους ως ιδιοκτησία του, ως κάτι που χρησιμοποιεί για την προσωπική του απόλαυση, ως κάτι που μπορεί να διαθέσει όπως θέλει, ακόμη και να το χαλάσει, ανάλογα με τις επιθυμίες του και τις επιταγές της ελεύθερης θέλησής ,του εγώ.
Δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα, υποχρέωση ή καθήκον.
Για να μπορέσει να ζήσει ως ιδιοκτήτης, πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση εξέγερσης, προκειμένου να μπορεί να απαλλάσσεται από όλες τις μεγάλες και καθαγιασμένες φενάκες που στοχεύουν στην αλλοτρίωση του.
Στόχος του δεν είναι η ανατροπή του κατεστημένου, του κράτους, της οικογένειας και των άλλων αλλοτριωτικών θεσμών, αλλά το ξεγέλασμα τους και η χρησιμοποίηση τους.
Συνάπτει σχέσεις (φιλικές ή επαγγελματικές), ποτέ όμως δεν παραδίνεται σ’ αυτές, δεν αφήνει να τον ορίσουν, δεν θυσιάζει το συμφέρον του για χάρη τους δεν ανέχεται οπισθοχωρήσεις και κοιτάζει μπροστά.
Οι σχέσεις του χαρακτηρίζονται απο προσωρινότητα και διαρκή αμφισβήτηση,διότι μέριμνα του είναι να αξιολογεί τον εαυτόν του με βάση την αποκλειστικότητα του και όχι τις σχέσεις του.
Μπορεί να αγαπάει ( ερωτικά ή φιλικά) απεχθάνεται όμως την ρομαντική ή αλτρουιστική αγάπη ,την παράδοση σε άλλον,την θυσία του εαυτού του.
Η ιδιοτέλεια είναι το μόνο πράγμα που υπάρχει γι αυτόν. 
Γνωρίζει στους θεσμούς ,αλλά δεν αφήνει να τον ""πιάνουν κορόιδο"'
Αντίθετα τους εξαπατά αυτός.
Είναι ένας ''προηγμένος"" κυνικός.
Χρησιμοποιεί την πειθώ τον εξαναγκασμό την υποκρισία για να ικανοποιήσει το αδηφάγο ΕΓΩ του.
Λ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου