Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΝΑ ΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Έχεις ποτέ σκεφτεί τι συμβαίνει όταν λες ευχαριστώ επειδή νιώθεις ευγνωμοσύνη; Ας το σκεφτούμε αυτό για ένα λεπτό. Λες ευχαριστώ και στο κλάσμα του δευτερόλεπτου δημιουργείται μια οικειότητα ανάμεσα σε σένα και το πρόσωπο που ευχαριστείς. Αυτό συμβαίνει επειδή το ευχαριστώ που είπες κάνει τον άλλο να νιώθει ότι τον επιθυμούν, ότι τον εκτιμούν και ακόμα περισσότερα

Με άλλα λόγια με το να λες ευχαριστώ κάνεις τον άλλο να νιώθει καλά. Είναι όμως φανερό σαν γεγονός ότι δεν μπορείς να δίνεις χωρίς να παίρνεις. Αυτό λένε οι μεγάλοι φιλόσοφοι είναι νόμος: "Δίνουμε αυτό που επιλέγουμε και παίρνουμε πίσω αυτό που δίνουμε. Έτσι λοιπόν, στην πραγματικότητα, επιλέγουμε αυτά που παίρνουμε από τη ζωή. Τι κρίμα για εκείνους που δεν έχουν μάθει αυτήν την απλή αλήθεια.



Τι προξενούν σε σένα οι λέξεις "σ' ευχαριστώ" όταν τις λες; Όταν κάνεις κάποιον άλλο να νιώθει ωραία, τότε νιώθεις κι εσύ επίσης ωραία. Όταν κάνεις κάποιον άλλο να νιώθει σημαντικός, τότε νιώθεις κι εσύ επίσης σημαντικός. Και είναι πραγματικά θαυμάσιο να βοηθάς τον εαυτό σου να νιώθει καλός, σημαντικός κι ακόμα ότι τον εκτιμούν. Το να λες ευχαριστώ στους άλλους σε κάνει να νιώθεις τον ίδιο σεβασμό και την ίδια ικανοποίηση που έδειξες σ' αυτόν που ευχαρίστησες.
«Ἡ στερνή, ἡ πιὸ ἱερὴ μορφὴ τῆς θεωρίας εἶναι ἡ πράξη».
Νίκου Καζαντζάκη, ΑΣΚΗΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου